Episcopul reformat de Piatra Craiului sustine ca presedintele Basescu si PDL au devenit promotorii unei instigari antimaghiare puternice in ultimele luni.

Europarlamentarul independent Tökes Laszlo acuza statul roman ca acesta continua procesul de „romanizare a Transilvaniei”, initiat inainte de 1990 de regimul comunist.

Intr-o interventie sustinuta miercuri in limba romana in Parlamentul European, episcopul reformat, desemnat recent cap de lista al UDMR la alegerile parlamentare din vara, sustine ca, "dupa alegerile din toamna si dupa formarea Guvernului - la fel ca in Slovacia -, si in Romania revine in forta in viata politica instigarea antimaghiara”, informeaza MEDIAFAX.

In acest sens, Tökes aminteste declaratiile recente ale presedintelui Basescu pe tema epurarii romanilor in Secuime, tema reluata si de PDL in recenta campanie electorala de la Cluj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.