Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, joi, la Rm. Valcea, ca, desi institutia pe care o conduce are deficit de personal, va face in asa fel incat "coloneii in rezerva care s-au aciuat in Garda de Mediu sa fie inlaturati", transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Silvian Ionescu, in prezent, in sistem lucreaza, imprastiati prin tara, in jur de 20 de colonei "al caror loc este nu la Garda de Mediu, ci la pescuit". "Le urez fir intins si ii invit sa ne paraseasca", a afirmat Ionescu.

Seful Garzii Nationale de Mediu a mai declarat ca, din cauza masurilor aplicate, institutia este inglobata in procese, avand peste 1.000 de procese, fata de 220, cat avea in anul 2007 si sustine ca o parte din vina o poarta si acesti "angajati cu epoleti", care lucreaza prin compartimentele juridice si care nu si-ar fi facut datoria in mod profesionist.

"La ora actuala, Garda de Mediu are contractate cu trei case de avocatura pentru aceste procese, iar eu sunt de parere ca asistenta juridica trebuie externalizata", a mai spus Silvian Ionescu. Acesta a fost, inainte de 1989, ofiter in Departamentului de Informatii Externe, dar sustine ca nu a fost securist, ci a facut spionaj in favoarea Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.