Departamentul pentru Dialog Social din cadrul Guvernului va trece in structura Ministerului Muncii, iar personalul Departamentului va fi preluat cu mentinerea nivelului salarial, pana ce va intra in vigoare Legea salarizarii unice a personalului bugetar, a decis Guvernul.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, Ministerul Muncii va prelua, pe baza unui de protocol de predare-preluare care va fi incheiat in 15 zile, posturile, personalul, dotarile si creditele bugetare aferente Departamentului. Masura trecerii acestei structuri la Ministerul Muncii a fost luata "avandu-se in vedere necesitatea abordarii intr-o singura institutie a problematicii domeniilor dialogului si protectiei sociale", se arata in textul actului normativ, transmite NewsIn.

Departamentul pentru Dialog Social are sarcina de a asigura comunicarea intre Guvern si partenerii de dialog social, pregateste, elaboreaza, negociaza si urmareste incheierea intelegerilor cu partenerii sociali si asigura legatura Guvernului cu Consiliul Economic si Socia l (organism din care fac parte Executivul, patronatele si sindicatele).

Potrivit organigramei, numarul maxim de posturi al Departamentului pentru Dialog Social este de zece, exclusiv conducatorul Departamentului. Din cele zece posturi, opt sunt de consilieri si doua de referenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.