Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat joi, in urma unei sedinte a parlamentarilor liberali, ca partidul nu va renunta la amendamentele depuse la buget, ca nu va face niciun targ cu ele si ca le va sustine pe toate in plen.

"Am luat decizia sa continuam sa fim prezenti, activi, pe tot ce inseamna dezbaterea pe amendamente", a declarat Tariceanu, care a reamintit ca le-a cerut colegilor sai sa fie prezenti. Liderul PNL s-a referit si la "nenumaratele abuzuri" pe care reprezentantii PDL care au condus sedinta in plen le-au facut, inclusiv neasigurarea cvorumului. "Avem in vedere inclusiv o solicitare la Comisia de abuzuri a Camerelor pentru a semnala acest comportament", a adaugat el.

Cat priveste posibilitatea ca, in situatia in care se adopta anumite amendamente, inclusiv pe educatie, PNL va renunta la restul, Tariceanu a precizat "Nu renuntam la nimic!". "Vreau sa fiu foarte clar inteles, nu facem niciun fel de intelegere, de troc. Trebuie toate amendamentele sustinute, daca se considera ca aceste amendamente sunt utile, ele trebuie aprobate. Daca puterea vrea sa se comporte ca pana acum, n-are decat s-o faca, dar cu toate consecintele care decurg din aceasta atitudine", a mentionat el, transmite NewsIn.

Intrebat daca a primit vreo oferta din partea PDL sau PSD de a renunta la amendamente, Tariceanu a tinut sa "dezminta categoric". "Nu avem ce sa discutam ca dezbaterile sa mearga mai repede. Tin sa subliniez ca parlamentarii nostri si-au facut datoria in mod constiincios, fara sa incerce sa traga de timp", a afirmat liderul opozitiei, in opinia caruia PNL trebuie sa se "lupte" pentru comunitatile pe care le reprezinta. "Nu avem sa facem niciun fel de intelegere si niciun fel de compromis", a subliniat el.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor a mai adaugat ca singura cale prin care puterea poate sa demonstreze ca "intelege sensul dezbaterii democratice este sa tina cont de punctul de vedere al liberalilor si in plen sa se aprobe o parte din amendamentele prezentate de opozitie pe diferite domenii. Nu se face nicio intelegere, sunt numai zvonuri colportate de maestrii diversiunile de la PD si PSD", a afirmat presedintele PNL.

Tariceanu a mentionat ca liberalii doresc adoptarea amendamentelor referitoare la "proiecte de interes public" la nivelul localitatilor. Liderul PNL a acuzat "opacitatea totala" a coalitiei de la putere si s-a declarat "foarte nemultumit" de faptul ca amendamentele liberalilor au fost respinse, fara exceptie. El a mentionat ca nu este normal ca puterea sa nu tina cont de punctul de vedere al opozitiei, implicit a colegiilor pe care le reprezinta, si sa dea dovada de "aroganta" si dispret fata de cetateni.

Precizarile lui Tariceanu vin in contextul unor discutii neoficiale despre posibilitatea unei negocieri intre putere si opozitie, potrivit careia pe bugetul Educatiei s-ar putea adopta anumite amendamente ale PNL, iar in schimb liberalii ar renunta la a mai sustine restul amendamentelor respinse, ceea ce ar duce la adoptarea rapida a bugetului de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.