Premierul Emil Boc a declarat joi, cu referire la anuntul presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu de renuntare la actiunea in justitie daca primul-ministru isi retrage acuzatiile in cazul Sterling, ca singurul sau mesaj este "Hotul striga hotii!".

"Eu repet, abia astept sa castig procesul si ii transmit domnului Tariceanu ca <hotul striga hotii!>", a fost singurul comentariu al lui Boc.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca, in situatia in care premierul renunta public la acuzatiile la adresa sa in cazul Sterling, atunci isi va retrage actiunea in instanta, precizand ca OUG 101/2007 de fapt mareste redeventele, ceea ce a adus 250 de milioane de lei la buget, transmite NewsIn.

"Nu i-a dat Guvernul Tariceanu nimic firmei Sterling, ci legislatia prevede anumite lucruri care trebuie respectate. Daca nu inceteaza (Emil Boc - n.r.) cu aceste afirmatii si nu pune mana pe carte si pe lege, sa citeasca bine ce spune legea si sa vada ca Guvernul a facut ce spune legea. Mai are timp cateva zile sa-si retraga afirmatiile ca altfel voi merge cu actiunea in justitie, pe care deja am depus-o, mai departe si risca sa sufere consecintele pe care le prevede legea", a afirmat Tariceanu, precizand ulterior ca, daca premierul isi retrage afirmatiile, atunci retrage si el actiunea in justitie.

Fostul premier, care a dat din nou explicatii pe problematica in cauza, a precizat ca OUG 101 "nu are nimic de-a face cu Sterlingul". "Boc ar avea o sansa sa puna mana sa citeasca domne', sa citeasca legile, ordonantele, pentru ca el vorbeste dupa ureche si e foarte grav un prim-ministru ca face asa ceva (...) OUG 101 majoreaza redeventele la toate produsele solului si subsolului, mai putin la doua, care sunt blocate din 2004 pentru zece ani - petrol si gaze", a afirmat Tariceanu.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca a depus in instanta actiunea impotriva lui Emil Boc in cazul Sterling, iar reprezentantul PNL Tudor Chiuariu a precizat ca daunele cerute premierului sunt de 100.000 RON, si tot atat ii cer si lui Iulian Iancu.

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul Tariceanu ca a actionat cu premeditare in afacerea Sterling, pregatind inca din 2007 ordonanta de urgenta care a permis transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune si a anuntat ca ordonanta mai poate fi respinsa de Parlament. Reactia sa la actionarea in instanta de catre predecesorul sau in functie l-a determinat pe Boc sa afirme ca se bucura, pentru ca are prilejul sa dovedeasca avantajarea firmei Sterling de catre fostul Cabinet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.