Presedintele Traian Basescu pregateste terenul pentru a-si adjudeca un nou mandat prezidential.

Primul pas este eliminarea tuturor posibililor contracandidati, inclusiv cei din PD-L. In acest sens, seful statului a abordat marti seara la intalnirea cu oficialii responsabili pe domeniul justitiei problema demnitarilor cu dosar la DNA, in speta fiind vorba despre Adrian Nastase si Serban Mihailescu. Precedentul fiind creat, la rand ar putea urma Vasile Blaga. Potrivit unor surse oficiale, in urmatoarele doua saptamani, Blaga va fi chemat la Parchet sa dea explicatii legate de perioada in care lucra la Vama din Bihor, dar si din cea in care a fost ministru de interne. Urmatorul pas va fi fixarea alegerilor prezidentiale in aceeasi zi cu cele europarlamentare, acest demers permitandu-i lui Basescu sa ajute PD-L, dar si sa-si elimine posibilii contracandidati, care nu vor mai avea timpul necesar pentru a-si construi o imagine care sa o depaseasca pe cea a lui.

Fostul premier Adrian Nastase are toate sansele sa ramana fara imunitate parlamentara, saptamana viitoare. Biroul Permanent al Camerei va decide, luni, cand supune votului deputatilor cererea Parchetului General privind declansarea urmaririi penale impotriva acestuia. Urgentarea cazului Nastase vine dupa intalnirea de la Cotroceni dintre liderii politici si oficialii responsabili pe domeniul Justitiei, unde s-a luat decizia ca atat fostul premier, cat si senatorul PSD Serban Mihailescu sa fie trimisi cat mai repede in fata instantei. In Comisia juridica, dosarul Nastase a incins spriritele intre deputatii PSD si ai PD-L, primii cerand probe suplimentare de la Parchet pentru a se putea pronunta pe caz, in vreme de democrat-liberalii au insistat pentru trimiterea lui Nastase in justitie, indiferent de probele administrate la dosar. Cele doua pareri conturate la nivelul Comisiei juridice vor fi supuse plenului, facand obiectul unui raport comun. "Lepadarea” de Nastase in zilele urmatoare nu e deloc intamplatoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.