Tariceanu, Antonescu, Orban sunt oficial in cursa pentru sefia partidului, insa pana la Congresul Extraordinar din martie in joc ar putea ramane doar doi. Orban cauta sa-l atraga intr-un tandem pe Antonescu. Cel din urma vrea, insa, sa candideze singur. Orban isi negociaza voturile in schimbul unei functii importante in partid.

Vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu si-au anuntat, in mod oficial colegii din conducerea PNL ca vor candida pentru functia de presedinte al partidului. Tariceanu si-a facut publica intentia de a candida inca din vara anului trecut.

"Mi-am reconfirmat intentia de a candida la presedintia PNL cu obiectivul clar de a castiga viitoarele alegeri parlamentare si ca in acest an electoral sa scapam Romania de ultima relicva a regimului comunisto-securist, respectiv Traian Basescu“, a zis Orban.

Competitia este fireasca, a fost reactia lui Tariceanu. "Nu cred ca are rost sa ne punem mari semne de intrebare sau... Intotdeauna, in cadrul PNL, la Congres a fost o competitie, cred ca este un lucru normal, bine-venit, firesc“, a spus el.

Orban, secretar general?

Potrivit unor surse liberale, fostul ministru al Transporturilor negociaza cu Antonescu o formula in care doar unul singur sa ramana in competitie cu Tariceanu, celalalt urmand sa-si ofere voturile in schimbul unei functii importante in viitorul Birou Politic.
Sursele amintite au precizat ca varianta cea mai probabila ar fi retragerea lui Ludovic Orban din cursa inainte de Congres sau chiar in timpul acestuia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.