Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca a depus in instanta actiunea impotriva premierului Emil Boc in cazul Sterling, iar reprezentantul PNL Tudor Chiuariu a precizat ca daunele cerute premierului sunt de 100.000 RON, si tot atat ii cer si lui Iulian Iancu.

"Dupa cum stiti, eu am demarat deja o actiune in Justitie, pot sa va anunt in mod oficial ca actiunea a fost depusa la Tribunalul sectorului 1", a afirmat el, neamintindu-si exact despre ce suma este vorba.

Pe de alta parte, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a precizat ca actiunea a fost depusa luni, pentru fiecare dintre cei atacati in instanta - Emil Boc si presedintele Comisiei de industrii Iulian Iancu cerandu-se cate un miliard de lei vechi.

Potrivit NewsIn, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, pe 11 februarie, ca este hotarat sa faca apel la justitie, din cauza "calomniilor" si "minciunilor" premierului Emil Boc si fostului secretar de stat, Iulian Iancu.

"Am hotarat sa fac apel la justitie, pentru ca nu sunt dispus sa tolerez calomniile si minciunile unor oameni, precum Iulian Iancu, secretar de stat in perioada 2000-2004 si primul-ministru Emil Boc", a precizat Tariceanu.

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul Tariceanu ca a actionat cu premeditare in afacerea Sterling, pregatind inca din 2007 ordonanta de urgenta care a permis transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune si a anuntat ca ordonanta mai poate fi respinsa de Parlament.

Boc: Abia astept sa castig acest proces

La scurt timp dupa anuntul lui Tariceanu, premierul Emil Boc a declarat ca abia asteapta sa castige procesul pe care i l-a intentat fostul prim-ministru, in urma acuzatiilor legate de contractul incheiat cu Sterling, si spune ca banii pe care ii va castiga in instanta vor fi donati unor unitati de asistenta sociala.

"Abia astept sa castig acest proces, sa vada inca o data romanii cum a fost posibil ca un contract de explorare si partajere a productiei sa fie transformat intr-un contract de concesiune si acord petrolier, fara licitatie. Sunt curios sa vad cum va explica domnul Tariceanu in fata romanilor si a Justitiei transformarea unui asemenea contract, fara licitatie, intr-un contract petrolier si de concesiune", a declarat Boc miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.