Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri, cu privire la anuntul colegilor sai, vicepresedintii Crin Antonescu si Ludovic Orban, ca vor candida la presedintia partidului, ca, pentru liberali, competitia este "fireasca".

Intrebat despre competitia interna din PNL pentru presedintia partidului, Tariceanu a comentat ca este normal. "Mi se pare absolut fireasca, nu cred ca are rost sa ne punem mari semne de intrebare sau... Intotdeauna, in cadrul PNL, la Congres a fost o competitie, cred ca este un lucru normal, binevenit, firesc", a afirmat el. Tariceanu a adaugat ca mai este timp de anuntat candidaturi, acest lucru fiind posibil cu 48 de ore inainte de Congres, conform NewsIn.

Tariceanu a mentionat ca s-au stabilit detalii legate de Congres, s-a convenit ordinea de zi si numarul de delegati pe care fiecare filiala judeteana trebuie sa si-l desemneze in cadrul Delegatiilor Permanente teritoriale. "Am stabilit comisiile de specialitate in care oamenii nostri pot sa lucreze pentru elaborarea documentelor de pozitie pe anumite sectoare de interes, domenii de activitate in care partidul trebuie sa se manifeste", s-a mai referit el la deciziile DP de miercuri.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu a declarat ca sedinta de miercuri a DP a fost "strict tehnica si foarte scurta", fiind tinuta in pauza dintre dezbaterile pe buget. "Am stabilit ordinea de zi a Congresului Extraordinar din 21 martie, care cuprinde alegerea organismelor de conducere, adoptarea noului Statut, dezbateri politice pe teme de program si pe teme economice. De asemenea, am stabilit cota de participare la Congres din partea organizatiilor noatre judetene", a precizat el, adaugand ca modificarile la Statut nu au fost discutate in Delegatia Permanenta.

Cat priveste desemnarea candidatului pentru presedintie, Olteanu a explicat ca, potrivit Statutului, "nu este competenta Congresului partidului, ci a Consiliul National, care va fi convocat dupa Congres, pentru ca o parte din membrii din CN sunt desemnati de Congres".

Congresul Extraordinar al PNL se va desfasura in 20-21 martie, la Palatul Parlamentului.Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.