Senatorul Ioan Ghise a declarat ca va reformula proiectul de lege privind raportul dintre stirile pozitive si cele negative, initiat in legislatura trecuta de el si Gherorghe Funar, desi Comisia juridica a Senatului a constatat marti neconstitutionalitatea, in concordanta cu decizia CCR.

Ghise a afirmat ca va face demersuri pentru a relua aceasta initiativa, motivand importanta unei astfel de legi. "O sa reiau aceasta initiativa legislativa in care o sa introduc si criteriile care stabilesc teme pozitive si cele negative, pentru ca miza este mult mai mare decat ne imaginam. Exista studii care demonstreaza caracterul nociv al bombardamentului cu stiri negative", a declarat senatorul Ioan Ghise.

Totodata, acesta a mai afirmat ca decizia CCR, care a declarat in iunie 2008 legea ca fiind neconstitutionala, se bazeaza pe argumente contradictorii.

Senatorii juristi au votat raportul de constatare a neconstitutionalitatii asupra "Legii stirilor pozitive", cu 7 voturi pentru si o abtinere, a senatorului PNL Ioan Ghise, cel care alaturi de peremistul Gheorghe Funar a fost initiatorul acestui act normativ.

Presedintele comisiei, pesedistul Toni Grebla, a motivat decizia spunand ca legea ar introduce "o forma de cenzura, care ar fi la mana unei institutii ai carei membri sunt numiti politic". Ghise l-a contrat pe acesta sustinand ca "nu este vorba despre cenzura, pentru ca selectia temelor ar fi facut-o producatorul de stiri".


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.