Senatorul PD-L Ovidiu Marian a afirmat, in cadrul dezbaterilor din Parlament asupra bugetului de stat, ca in 2009 se va face dreptate persoanelor cu pensii foarte mici, indeosebi fostilor lucratori de la cooperativele agricole de productie.

Democrat-liberalul Ovidiu Marian s-a referit indeosebi la bugetul asigurarilor sociale de stat despre care a spus ca asigura protectia sociala a persoanelor cu venituri reduse in contextul agravarii efectelor crizei economice. "Prin pensia sociala garantata de 300 de lei vor disparea pensiile ridicole despre care presa a relatat de atatea ori. Este vorba de pensii de 6, 10, 25, 100 de lei pe care le primesc fostii lucratori de la CAP-uri. Este un act de reparatie, indeosebi fata de pensionarii cooperatori", a declarat Marian, potrivit NewsIn.

De asemenea, senatorul a salutat politica actualului Executiv referitoare la masurile care sa mentina locurile de munca si chiar sa creeze altele noi. "In actualul context, in care nu ne mai putem permite cresteri constante de salarii, Guvernul Boc este preocupat de locurile de munca. Executivul vine cu un vast program de investitii publice, de 20% din PIB. Este vorba de 10 miliarde de euro, de departe superioara sumei alocate de guvernul Tariceanu. Este un program de proportii nemaiintalnite din 1989 pana in prezent", a spus democrat-liberalul.

El a criticat guvernarea anterioara pentru faptul ca nu ar fi reusit sa atraga fondurile europene. "Guvernul Tariceanu a reusit marea performanta ca, in anii 2007 si 2008, sa cheltuie doar 5% din resursele Uniunii Europene puse la dispozitie", a adaugat Ovidiu Marian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.