PSD va vota bugetul de stat pentru ca acesta este realist si respecta principiile solidaritatii sociale, a declarat marti presedintele comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan.

Desi bugetul de stat pe 2009 nu este perfect si ar putea fi imbunatatit, grupurile parlamentare ale PSD il vor vota, a declarat Stefan. El a argumentat ca acesta este ancorat in realitate, iar faptul ca BNR si-a insusit parametrii de baza si indicatorii economici e o dovada ca "reperele acestuia nu sunt influentate de interese politicianiste", potrivit NewsIn.

Deputatul a mai spus ca acest buget rezolva, spre deosebire de altele, problema dezechilibrului intre politica monetara si cea fiscal-bugetara. "Bugetul creeaza premizele coordonarii celor doua politici, fiind asezat pe un deficit mic, pondere mica a cheltuielor, iar Executivul are in vedere si un mod eficient in care va fi gestionata datoria publica", a spus presedintele de comisie.

Totodata, a adaugat Viorel Stefan, bugetul respecta principiul solidaritatii sociale, intrucat Guvernul isi propune ca efectele crizei sa nu fie resimtite de populatia defavorizata. Deputatul PSD a mai laudat bugetul, spunand ca isi propune sa valorifice cele mai ieftine resurse, adica rationalizarea cheltuielilor bugetare, folosirea fondurilor europene si cresterea gradului de colectare. La final, deputatul PSD a indemnat parlamentarii sa voteze cat mai repede documentul pentru ca "bugetul nu e o urgenta pentru Bucuresti, ci pentru toate comunitatile locale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.