Presedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat multumit fata de vizita lui Traian Basescu de la sfarsitul saptamanii trecute din "Tinutul Secuiesc", insa a mentionat inca o data ca nu poate fi de acord cu acesta si ca va sustine in continuare ideea de autonomie.

Marko vede vizita lui Basescu in Harghita si Covasna ca pe un lucru bun deoarece astfel "presedintele poate vedea realitatea din aceste regiuni". Insa, liderul maghiar considera ca aceste vizite au avut si un scop electoral.

Presedintele Uniunii a declarat ca va lupta in continuare pentru realizarea autonomiei, atat locale cat si speciale, legata de cultura si identitate nationala.

"E evident ca eu si predintele nu avem aceeasi viziune asupra autonomiei, dar nu e nicio problema, Basescu nu e singurul care este impotriva noastra", a declarat Marko Bela.

Singurul punct in care liderul maghiar si presedintele au cazut de acord este faptul ca regiunea judetelor Harghita si Covasna este foarte saraca si are nevoie de fonduri pentru a se reablita. Insa, in opinia lui Marko aceasta reablitare depinde de procesul de descentralizare.

"De ca sa trebuiasca sa obtinem acordul de la Bucuresti pentru construirea de scoli, gradinite sau pentru repararea drumurilor, cand aceste decizii ar trebui luate aici", a adaugat Marko.

Presedintele UDMR spera la sprijin din partea Guvernului prin alocarea de fonduri substantiale pentru aceste doua judete.

"Statisticile arata ca Tinutul Secuiesc a evoluat, s-au facut multe progrese, dar zona e inca foarte saraca. Noi am inceput sa anulam efectele unui dezavantaj din trecut, efectele bugetului mic alocat, dar speram sa obtinem ajutor din partea guvernului", a incheiat liderul UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.