In cursul noptii de duminica spre luni si ieri s-a declansat o ampla operatiune de tiparire a unor fluturasi cu antetul PRM in care este atacat Traian Basescu. Seful de campanie al Aliantei D.A., Vasile Blaga, sustine insa ca a discutat cu reprezentantii PRM si ca nu acestia sunt autorii fluturasilor: "In discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii PRM, acestia au negat vehement ca ar fi comandat tiparirea unor asemenea fluturasi". Fireste, banuiti sunt cei de la PSD, dar acest lucru nu fusese inca probat pana ieri dupa-amiaza.
Oricum, cert este ca duminica seara reprezentantii Aliantei au aflat despre tiparirea fluturasilor si au descoperit ca operatiunea se desfasura la Tipografia "Eurogama" Invest SRL. Au fost identificate si mijloacele de transport care au fost incarcate cu fluturasi: microbuzele B-55-EGR si B-06-EBI, B-45-FRE, B-17-FRE si Daciile papuc B-45-FRE, B-17-FRE, B-36-AOF.

Aliatii spun ca au informatii ca s-ar fi tiparit doua milioane de exemplare din acesti fluturasi. Sunt de fapt trei tipuri de materiale. Unul poarta antetul PRM si alaturi este tiparit tricolorul, cu fraze care par xeroxate din saptamanalul "Romania Mare". Cea mai "civilizata" dintre ele: "Noi, sustinatorii Romaniei Mari, avem datoria catre tara de a-l opri pe unul din cei mai mari banditi din istoria noastra moderna: votati impotriva lui Traian Basescu". Din set mai fac parte doi fluturasi pe care apare Traian Basescu patat. Textul este in aceeasi nota: "Partidul Romania Mare nu face intelegeri cu demagogia si coruptia. Partidul Romania Mare nu va colabora cu Traian Basescu".
In cursul dupa-amiezii de ieri, reprezentantii Aliantei D.A. asteptau inca un raspuns din partea Politiei care ancheta cazul. Potrivit legislatiei electorale din Romania: "Sunt interzise afisele electorale care prin continutul lor aduc acuzatii cu caracter calomnios la adresa autoritatilor publice, partidelor politice sau candidatilor in alegeri".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.