Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca ar fi preferabil sa nu se apeleze la FMI in ceea ce priveste un imprumut extern din cauza constrangerilor la care vom fi supusi.

“Nu va ascund faptul ca amintirile relatiei cu FMI inca ma infioara. Sunt conditii extrem de dure, cu impact social foarte puternic si cu constrangeri semnificative. Eu cred ca inainte sa ne lansam pe o linie politica economica este bine sa avem o discutie extrem de serioasa cu actorii economici, sociali, cu bancile straine, cu toata lumea pentru a avea un raspuns corect”, a spus Geoana.

El a aratat ca a solicitat Guvernului ca dupa aprobarea bugetului de catre Parlament sa aiba loc o discutie referitoare la politica anticriza a Romaniei.

Orice acord cu Fondul Monetar International trebuie sa treaca prin Comisia Europeana, Romania fiind stat membru al UE, dar nu orice acord cu CE trebuie sa treaca si pe la FMI, a declarat luni premierul Emil Boc, precizand ca o decizie privind un eventual imprumut va fi luata impreuna cu BNR.

El a amintit ca o decizie in privinta unui eventual imprumut al Romaniei va fi luata in doua saptamani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.