Demisionarii Alexandru Mironov si Petre Lificiu trebuie sa explice ratiunile pentru care au decis sa paraseasca PSD, a avertizat, joi, presedintele executiv al partidului, Adrian Nastase. Ei au fost urmati de fostul ministru al agriculturii in legislatura trecuta, Ilie Sarbu, care a renuntat la functia de vicepresedinte al PSD in care a fost ales la Congresul partidului din aprilie.

Cunoscut ca apropiat al lui Ion Iliescu si fost ministru al tineretului si sportului in Guvernul Vacaroiu, Alexandru Mironov a declarat, pentru MEDIAFAX, ca principalul motiv pentru care a luat aceasta decizie este faptul ca PSD s-a departat de stanga politica si l-a acuzat pe Adrian Nastase si pe ceilalti membri ai conducerii PSD ca au "deturnat" partidul catre dreapta. El a invocat, totodata, faptul ca nu mai suporta "social-democratia de cumetrie".

Colegul sau demisionar, deputatul Petre Lificiu, fost ministru al mediului in Guvernul Nastase, a decis sa treaca de la albastru la verde, urcand in barca Partidului Ecologist Roman. El este principalul favorit in cursa pentru sefia acestui partid, care a convocat pentru sfarsitul saptamanii un Congres extraordinar. Cea mai grea lovitura pentru PSD, dupa plecarea lui Ioan Talpes, este insa demisia din functia de vicepresedinte a lui Ilie Sarbu, fost ministru al agriculturii.

Sarbu a motivat joi, intr-o conferinta de presa, in judetul Timis, ca au fost incalcate prevederi ale statutului partidului in privinta cumulului de functii. "Personal, as fi dorit sa-mi dau demisia, ca un semn de protest fata de incalcarea principiilor stabilite chiar de catre unii din actuala conducere, care cumuleaza aceste functii", referindu-se la colegii sai Dan Nica si Ioan Rus, care, desi au doua functii in partid, au acceptat sa conduca si departamente de specialitate ale partidului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.