Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a declarat ca cererea liderului grupului liberal, Calin Popescu Tariceanu, de a i se pune la dispozitie o masina adusa la Parlament de la MAI se afla in analiza, pana cand se va lua o decizie autoturismul Audi A6 ramane in garaj

"Domnul Tariceanu a solicitat sa i se puna la dispozitie o masina care a fost adusa in Parlament printr-o conventie, ordin comun intre fostul secretar general si ministrul Administratiei si Internelor. Cererea domnului Tariceanu este in analiza pentru ca exista un regulament in privinta atribuirii autoturismelor si pentru ca domnul Tariceanu are la dispozitie, asa cum prevede legea, pe o perioada de doi ani, o masina pusa la dispozitie de SPP impreuna cu un sofer si un aghiotant", a declarat, luni, Gheorghe Barbu.

Secretarul general al Camerei Deputatilor a aratat ca, pana cand nu i se stabileste destinatia, masina adusa de la MAI va ramane in garajul Palatului Parlamentului. "Trebuie sa se ia o decizie in legatura cu aceasta chestiune. Masina, pentru ca nu a capatat o destinatie, nu are in acest moment platit RCA-ul, asigurarile si taxa de drum, cum este normal. Drept urmare, deocamdata ea se afla in garaj pana la luarea unei decizii", a precizat Barbu, citat de NewsIn.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat, pe 4 februarie, pe Calin Popescu Tariceanu ca, in ciuda afirmatiilor sale publice ca doreste un buget de criza, a transferat de la MAI la Camera Deputatilor o „masina super-speciala” de care sa beneficieze ca lider de grup parlamentar.

Criticile deputatului PDL au fost aduse in cursul dezbaterilor privind bugetul Camerei Deputatilor. Cezar Preda a tinut sa precizeze ca, desi bugetul Camerei este unul de austeritate si majoritatea deputatilor se supun masurilor impuse de aceste fapt, fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, a cerut sa ii fie pusa la dispozitie o masina de lux. Toate acestea in conditiile in care, spune Preda, „membrii Biroului Permanent si sefii comisiilor merg cu masini vechi de noua ani, cu 300.000 km”.

Exista un singur om in aceasta colectivitate a noastra care nu vrea sa se supuna acestei austeritati. Acela se numeste fostul prim ministru al Romaniei, care si-a transferat in ultimele zile ale mandatului vechii conduceri a Camerei Deputatilor si a Guvernului un Audi A6 de la Ministerul Administratiilor si Internelor pe care acum l-a cerut sa fie la dispozitia domniei sale (...) Este singurul deputat al Romaniei care, in afara de protectia pe care o are prin lege de doi ani, mai solicita si sa mearga intr-o masina super-speciala”, a declarat Cezar Preda.

Replica presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a fost ca "nu duce lipsa" de autoturisme, iar intregul subiect legat de Audi pe care ar dori sa-l foloseasca este unul creat de PDL pentru presa, deoarece acesta ar fi fost oricum folosit de grup, el insusi avand masina in calitate de fost premier.

"(...) mi se pare de-a dreptul penibil ca eu, in calitate de prim-ministru, sa discut un astfel de subiect. Probabil ca stiti ca in calitate de prim-ministru am dreptul sa folososesc o masina oficiala, nu de la Parlament, care imi este si pusa si la dispozitie de altfel. Deci eu nu am nevoie de nici o masina de la Camera Deputatilor (...) Cred ca va imaginati ca de masini este ultimul lucru de care duc lipsa. Poate de alte lucruri, nu am elicopter,... dar de masini nu duc lipsa. Chiar am o mica colectie de masini de epoca", a afirmat presedintele PNL.

Tariceanu a comentat ca masina la care fac referire secretarul general al Camerei Deputatilor, Gherghe Barbu, si deputatul PDL, Cezar Preda, "este ca in bancul acela cu Ivan Ivanovici, in care, cand se discuta, nu era vorba despre Volga, ci despre bicicleta". "Nu e un Audi A6, ci un Audi A4, care a fost folosit de Guvern, si fiind o institutie guvernamentala poate sa fie transferat in alta parte, nu pentru uzul meu personal, pentru ca masina cu care umblu o vedeti in fata sediului. Si nu am nevoie de masina, masina ar fi fost folosita de colegii de la grup", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.