Cotidianul lui Voiculescu a vandut CD-ul "Glorie Marelui Erou" cu incalcarea legislatiei drepturilor de autor. Conform Uniunii Compozitorilor, editura Intact pirateaza anual sute de mii de discuri

La 26 ianuarie, de ziua odiosului dictator comunist, Jurnalul National a pus in vanzare, la pachet cu ziarul, audio-cd-ul "Glorie Marelui Erou", care cuprinde cantece dedicate lui Nicolae Ceausescu. Pe coperta cd-ului si in explicatiile jurnalistice care il insotesc, in dreptul lucrarii "Cand patria va spune la multi ani" apar numele autorilor lucrarii ca fiind compozitorul Serban Nichifor - muzica, si Victor Barladeanu - versurile. Numai ca cei doi nu au compus si scris niciodata o asemenea opera.

Drept urmare, compozitorul, conf. univ. dr. Serban Nichifor, a depus plangere penala impotriva gazetei lui Felix, precum si impotriva celorlalti doi coproducatori ai cd-ului respectiv, firmele Intercont Music SRL si Electrecord SA, vechi colaboratori ai companiei lui Voiculescu.

De asemenea, Nichifor si-a asumat si reprezentarea celuilalt nedreptatit, ziaristul si scriitorul Victor Barladeanu, care a decedat in 2007. Mai mult, acest caz nu este singular. In mod asemanator au procedat Intercont Music si Jurnalul National si in cazurile altor artisti ale caror cantece au fost imprimate pe audio-cd-uri vandute la pachet cu ziarul lui Voiculescu, conform unui document emis de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), organismul de gestiune colectiva a drepturilor de autor in domeniul muzical. Si mai grav este ca in urma depunerii plangerii penale catre prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, compozitorul Serban Nichifor a fost amenintat si santajat de catre George Maracine, patronul Intercont Music.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.