In privinta pietei muncii premierul spune ca experienta Spaniei si Italiei a demonstrat ca muncitorii s-au intors in tara de origine dupa integrare.

Romania se asteapta ca autoritatile de la Bruxelles sa ia o pozitie mai severa in privinta aderarii tarii noastre la UE, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu (foto), adaugand ca liderii europeni si-au asumat angajamentul in privinta extinderii Uniunii. "Cred ca va trebui sa ne dublam eforturile in doua directii: prima sa-i convingem pe cetatenii europeni, care sunt sceptici, si a doua sa convingem Comisia Europeana ca suntem pregatiti pentru aderare", a declarat Tariceanu.

Premierul a subliniat ca nu are un plan B, dar si-a exprimat increderea ca Romania ii va convinge pe sceptici ca este pregatita sa devina membra a UE in mai putin de doi ani. "Sunt convins ca vom deveni membri UE la 1 ianuarie 2007", a declarat Tariceanu.

In opinia sa, votul negativ la referendumul din Franta si Olanda privind Constitutia europeana reflecta nemultumirea populatiei din statele respective fata de politicile interne si nu denota o respingere a proiectului de extindere europeana. El s-a intalnit, la Berlin, cu reprezentanti ai mediilor politic, economic, cultural si social din Germania, carora le-a prezentat masurile aplicate pana in prezent de autoritatile romane in procesul de integrare europeana.

Premierul considera ca temerile legate de extinderea coruptiei si de cresterea somajului in urma includerii Romaniei in UE sunt nefondate, in conditiile in care coruptia este deja minimalizata prin intarirea sistemului de combatere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.