Vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre a declarat, vineri, la Galati, ca partidul isi va anunta lista finala a candidatilor pentru alegerile europarlamentare la Congresul Extraordinar din luna martie, transmite corespondentul NewsIn.

"Exista un calendar stabilit in interiorul PNL-ului. La europarlamentare exista o lista nationala. Urmeaza, probabil, ca in momentul Congresului sa se aprobe lista candidatilor. Nu stiu daca va fi in ordinea de pe lista sau in ordinea alfabetica. Urmeaza sa mai discutam", a afirmat vicepresedintele liberal Victor Paul Dobre.

Intre timp, potentialii candidati isi vor putea depune dosarele la partid, acestea urmand a fi analizate de o comisie condusa de vicepresedintele PNL, Crin Antonescu. "In perioada imediat urmatoare, toti cei care doresc din PNL sa candideze isi vor depune dosarele de candidaturi. Este o comisie centrala condusa de Crin Antonescu, care le va analiza si va face propuneri forurilor de conducere ale partidului", a spus Dobre.

Intrebat daca exista liberali din judetul Galati interesati sa candideze la alegerile europarlamentare, Victor Paul Dobre, care conduce fliala din sudul Moldovei, a spus ca "la momentul acesta nu, dar este posibil".

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, PNL Galati a propus doi candidati: Tania Bogdan, pe atunci sef al Inspectoratului Scolar Judetean, si avocatul Mihai Manoliu. Niciunul dintre cei doi nu a acces in Parlamentul European, iar Victor Paul Dobre si alti lideri de filiale din tara si-au depus demisiile de onoare - respinse de forurile superioare - deoarece, in judetele lor, partidul a obtinut sub 12% din voturi. La Galati, PNL s-a clasat atunci pe pozitia a patra, cu 11,59%, dupa PSD (27,42%), PD (25,51%) si PC (12,14%), dar inaintea PLD (6,13%) si PNG-CD (5,77%).

Revenind la Congresul Extraordinar din 20-21 martie, Victor Paul Dobre a declarat ca ordinea de zi a adunarii va fi stabilita in cadrul unei Delegatii Permanente ce se va desfasura pana la sfarsitul acestei luni. In mare, insa, agenda Congresului este cunoscuta. "Vor fi o serie de modificari la statut, se vor realege organele de conducere centrala, dar lucrul cel mai important va fi, cred eu, stabilirea strategiei PNL pentru perioada urmatoare, avand in vedere ca este un an electoral extrem de interesant. Pe 7 martie va incepe calendarul electoral pentru europarlamentare, pe 7 mai va incepe campania electorala si pe 7 iunie sunt alegerile europarlamentare, urmand ca, probabil, la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie, cum va stabili Guvernul, sa fie alegerile prezideniale", a afirmat, vineri, Victor Paul Dobre. Vicepresedintele PNL a comentat si propunerea de infiintare a unui nou post de conducere in PNL, acela de presedinte executiv, care va fi discutata tot la Congres. "Acest model l-a introdus PSD-ul si rezultatele au fost cat se poate de proaste. Sa infiintezi functii de dragul de a le infiinta... Exista o piramida a deciziei", a incheiat vicepresedintele PNL, Victor Paul Dobre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.