Fostul prim-ministru se arata inca o data indignat de acuzatiile lui Emil Boc cu privire la “greaua mostenire” lasata de guvernarea liberala. Acesta il acuza pe actulalul premier, nu doar de ipocrizie, ci si de lipsa de responsabilitate in ceea ce priveste stabilirea bugetului pe 2009.

Tariceanu isi apara deciziile care au dus la un deficit de 5,2% (concluzie trasa de Guvernul Boc - n.r.) prin faptul ca daca Guvernul Tariceanu ar fi marit salariile profesorilor cu 50%, acest deficit ar fi ajuns sa fie si mai mare.

Presedintele PNL sustine ca deficitul bugetar la finele lunii noiembrie 2008 era de doar 2,9%, iar actualele statistici sunt exagerate.

Emil Boc scoate in fata o cifra care ar fi putut fi partial evitata daca domnia sa si partenerii sai de coalitie s-ar fi ocupat de colectarea veniturilor la bugetul de stat si nu cu impartirea functiilor din Guvern”, sustine Tariceanu intr-un mesaj postat pe blogul sau.

In acelasi mesaj, Tariceanu ii ofera si cateva statistici premierului Boc, deoarece acesta simte novoia sa “riposteze” fata de acuzatiile primului ministru. "Cresterea economica pentru anul 2008 a fost de 7,8% si vine dupa o serie de ani foarte buni pentru economie. Investitiile realizate in 2005-2008 au fost de doua ori mai mari decat toate investitiile de dupa 1989. Salariile si pensiile au crescut constant in toti acesti ani si s-au dublat. S-au creat peste 600.000 de noi locuri munca. Sunt doar cateva cifre care nu doar contrazic cu desavarsire teza grelei mosteniri, dar care prezinta un deziderat greu de atins pentru „cea mai solida majoritate de dupa 1989".

In final, presedintele PNL continua seria de porecle atribuite premierului, de data aceasta numindu-l pe Emil Boc “patinator”.

Situatia in care se afla Emil Boc este similara cu cea a unui concurent la patinaj artistic, caruia i-au iesit pana acum toate piruetele si sariturile. Atata doar ca acestea au fost facute la antrenamentele din opozitie si nu in cadrul competitiilor oficiale ale guvernarii”, incheie Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.