Guvernul Tariceanu a dat, pe final de mandat, alte trei hotarari de guvern semnate de Calin Popescu Tariceanu, Dorin Marian, Bogdan Gabudeanu, Attila Korody si Varujan Vosganian. Hotararile concesioneaza dreptul de exploatare petroliera pentru o alta firma, Zeta Petroleum, firma care are sediul exact la aceeasi adresa cu firma Sterling Resources si are un capital social de 1.420 euro.

Si aceste hotarari au anexe secrete si ofera drept de exploatare petroliera in trei judete: Timis, Buzau si Mehedinti.

"Cred ca traim intr-o tara libera si o companie si o persoana pot sa stea unde vor. Atata timp cat procedura de acordare a licentei este una transparenta, respectiv prin licitatie, nu vad unde-i problema", a spus Dorin Marian, fostul sef al Cancelariei primului-ministru.

Dupa pronuntarea verdictului CIJ de la Haga, reprezentantii ANRM au declarat ca primul castigator dupa procesul pentru Insula Serpilor este Midia Resources, o firma care are dreptul sa extraga acum si din zonele castigate in urma verdictului.

Midia Resources, firma despre care oficialii Agentiei pentru Resurse Minerale au declarat ca va deveni al treilea mare jucator de pe piata interna de gaze, a fost infiintata in 2007 cu un capital social minim de 200 de lei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.