Judetele se revolta fata de bugetul alocat, sustinand ca banii sunt total insuficienti, ceea ce ar putea duce la blocarea activitatii institutiilor descentralizate.

O parte din presedintii consiliilor judetene, in special de la PSD si PDL, critica in termeni duri modul in care
s-a construit bugetul, acuzand lipsa de descentralizare a administratiei locale.

Surse din cadrul PSD vorbesc de unele tendinte de rebeliune venite din partea lui Liviu Dragnea, care isi propune sa creeze o opozitie in cadrul aliantei, formata in special din randurile presedintilor de consilii judetene. In acest context, astazi se va intruni, la Sinaia, Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, tocmai pentru a se discuta despre proiectul legii bugetului de stat.

"Nu sunt bani! Bugetul alocat judetelor este o bataie de joc!", a declarat Dragnea luni, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD, precizand inca o data ca lipsa fondurilor a fost unul dintre motivele pentru care si-a dat demisia din fruntea Ministerului Administratiei si Internelor. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a precizat ieri ca proiectul bugetului pe acest an are un deficit de 2,8 miliarde euro fata de necesarul real al autoritatilor locale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.