Ministerul Justitiei invrajbeste Coalitia. Pesedistii ameninta chiar cu retragerea de la guvernare. Vasile Blaga sustine ca exista o intelegere ca secretarii de stat din Ministerul Justitiei sa fie apolitici.

El s-a referit in special la nominalizarea PSD pentru Ministerul Justitiei, Maia Teodoriu, a carei numire este amanata de catre premierul Emil Boc de aproape doua luni.

“Este nepermis ca de doua luni propunerea PSD pentru secretar de stat la Justitie sa fie nerezolvata. Sunt convins ca va fi suficienta intelepciune din partea Guvernului pentru a rezolva si acest lucru. Nu va ascund ca si din punctul de vedere al secretarului de la Justitie, pe care PSD l-a propus, astept din partea primului-ministru si al ministrului de resort rezolvarea neintarziata a acestui subiect”, a declarat Geoana la finalul sedintei.

Democrat-liberalii raman insa pe pozitii si continua sa refuze numirea Maiei Teodoriu sub motivul ca, potrivit intelegerii dintre cele doua partide, numirile la Ministerul Justitiei le face ministrul. ”Noi am cazut de acord, daca va aduceti aminte, ca Justitia sa beneficieze de ministru si secretari de stat apolitici. Nu am ce sa comentez mai mult. Exista un protocol intre cele doua partide”, a declarat joi secretarul general al PDL, Vasile Blaga.

Vicepresedintele PSD Victor Ponta il contrazice pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si sustine ca nu exista o intelegere intre cele doua partide conform careia secretarii de stat din Ministerul Justitiei sa fie apolitici.

“Nu stiu despre ce protocol vorbeste domnul Blaga. In sedinta Coalitiei nu l-am auzit vorbind despre asa ceva. Acolo toata lumea a fost de acord ca acel post revine PSD, toata lumea a fost de acord ca numirea PSD este in regula, singura problema este ca nu o doreste domnul ministru Predoiu. Intelegerea dintre noi a fost ca ministrul Predoiu sa-si numeasca doi secretari de stat, PDL unul si PSD unul. PDL a decis sa renunte si la dreptul de a-si nominaliza un ministru la Justitie, cedandu-i dreptul domnului Predoiu, si la dreptul de a-si nominaliza un secretar de stat. Noi nu dorim sa renuntam”, a declarat Ponta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.