Remarcam faptul ca unele evolutii recente nu au fost incluse in raport, probabil datorita faptului ca timpul nu a permis acest lucru, a declarat, joi, ministrul Catalin Predoiu, in cadrul unei conferinte de presa.

"In general, raportul poate fi apreciat ca fiind obiectiv si tehnic", a apreciat ministrul Justitiei, in conditiile in care contine un inventar al elementelor de progres, dar si al intarzierii in implementarea reformelor. Cu toate acestea, ministrul a remarcat ca unele evolutii recente nu au fost incluse in raport, "probabil datorita faptului ca timpul nu a permis acest lucru".

Catalin Predoiu a declarat, joi, ca obiectivul prioritar al ministerului pe care il conduce ramane, in 2009, promovarea si sprijinirea adoptarii codurilor de catre Parlament. "Raportul noteaza pozitiv finalizarea proiectelor de coduri, dar subliniaza necesitatea ca aceastea sa devina legi. Se mentioneaza necesitatea unei dezbateri publice pe marginea proiectelor de coduri, desi reamintesc ca, in anul 2008, au stat in dezbatere publica peste 6 luni de zile", a precizat ministrul, potrivit NewsIn.

Catalin Predoiu a mai afirmat ca va inainta Guvernului, in cursul saptamanii urmatoare, un memorandum care sa contina o propunere concreta privind modalitatea de adoptare a codurilor. "Aceasta modalitate pe care o voi propune va incerca sa concilieze punctele de vedere ale celor doua partide care compun coalitia, respectiv PD-L si PSD. Propunerea va avea la baza discutiile de ultima ora din cadrul Coalitiei.

"Nu pot sa nu remarc ca s-a pierduc o luna si jumatate fara sa progresam in adoptarea acestor proiecte", a mai spus ministrul Predoiu. El considera ca este important ca aceste proiecte sa fie adoptate intr-un termen rezonabil, cu precizarea ca adoptarea codurilor nu va duce la incetarea monitorizarii. "Imediat ce codurile vor elaborate, ministerul va trece la elaborarea unui studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar", a declarat ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.