Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, va avea rang de ministru, iar secretarul general adjunct al Guvernului va fi secretar de stat, a decis miercuri Guvernul.

Guvernul Tariceanu a schimbat statutul secretarului general al Guvernului in toamna anului trecut. Fostul sef al SGG, Gabriel Berca, care era inalt functionar public, a fost numit din nou in functie dupa ce isi daduse demisia, dar cu un nou statut - acela de secretar de stat cu atributii de coordonare a SGG. Decizia a fost luata de fostul Guvern pentru ca Berca sa poata candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, avand in vedere ca inaltii functionari publici nu aveau acest drept. De fapt, rang de ministru pentru secretarul general al Guvernului l-a avut, pentru prima data dupa 1990, Serban Mihailescu, gestionarul acestei functii in Cabinetul Adrian Nastase, intre 2001 si 2004, transmite NewsIn.

Seful SGG a mai avut rang de ministru pana in primavara anului 2007 cand, odata cu restructurarea Guvernului, s-a decis ca acesta sa aiba statut de inalt functionar public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.