Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca, prin cazul Sterling, Guvernul incearca sa distraga atentia de la "esecul" guvernarii, precizand ca-l va actiona in judecata pe premier si "sugerand" Rompetrol si Sterling sa iasa cu declaratii publice pe acest subiect.

"Toata aceasta poveste este o minciuna de cea mai joasa speta, nu am alte calificative, este o poveste facuta numai si numai pentru a se distrage atentia opiniei publice", a afirmat Tariceanu referindu-se la acuzatiile din ultima vreme potrivit carora in toamna dinaintea predarii mandatului de premier si a sentintei de la Haga ar fi favorizat prin hotarare de guvern secretizata o firma partenera a lui Dinu Patriciu in privinta exploatarii presupuselor zacaminte de hidrocarburi din Marea Neagra.

Fostul premier a mentinat ca "este extrem de trist" ca actualul Guvern incearca prin diverse formule sa abata atentia de la "startul catastrofal" al guvernarii si de la promisiunile facute in campanie. "Trebuie sa remarc ca din nou se folosesc aceleasi tactici de diversiune care creeaza false tinte", a comentat Tariceanu, potrivit NewsIn.

In acest context, presedintele PNL a anuntat ca este hotarat sa faca apel la justitie, pentru ca nu este dispus "sa tolereze calomniile si minciunile" unor oameni, precum premierul Emil Boc si actualul deputat PSD Iulian Iancu, secretar de stat in perioada 2001-2004. Tariceanu a precizat ca are in vedere si alte persoane, fara sa mentioneze care sunt acelea.

Tariceanu a adaugat ca nu va cere daune materiale simbolice, dar nici nu a avansat o suma pentru actiunea in instanta pe care o va avansa cel tarziu joi.

"As sugera ca atat firma Sterling, cat si firma Rompetrol sa faca o conferinta de presa... sa faca niste declaratii oficiale, nu interviuri", a mai comentat Tariceanu, cu referire implicita la interviul lui Dinu Patriciu de sambata seara, de la Realitatea Tv. Presedintele PNL a explicat ca cele doua companii ar trebui sa iasa public sa-si explice situatia.

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul Tariceanu la inceputul acestei saptamani ca a actionat cu premeditare in afacerea Sterling, pregatind inca din 2007 ordonanta de urgenta care a permis transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune si a anuntat ca ordonanta mai poate fi respinsa de Parlament. Boc a precizat ca aceasta ordonanta poate fi respinsa de Legislativ pentru a "readuce lucrurile la normalitate". "Tariceanu nu este de acord cu inghetarea salariilor demnitarilor, crezand ca astfel ii sprijina incontinuare pe cei care au facilitat afacerea Sterling Resources, pe cei cu care a pus la cale aceasta masura prin care un contract de explorare si impartajare a profitului a fost transformat intr-un acord petrolier si concesiune. Vestea buna e ca ordonanta in baza careia a facut aceasta diminuare practic a patrimoniului statului roman este inca la Parlament si avem sansa sa o respingem si sa readucem lucrurile la normalitate, pentru ca tot ce inseamna bogatie naturala in aceasta tara sa fie utilizata in concordanta cu interesul national si nu cu interesul de grup al vechiului guvern".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.