Europarlamentarul Cristian Busoi a primit distinctia europeana “Award 112” pentru contributia politica adusa in Parlamentul European la introducerea in pachetul de reforma a sistemelor de telecomunicatii a unor imbunatatiri privind functionarea sistemelor de comunicatii de urgenta - 112.

Distinctia i-a fost oferita eroparlamentarului liberal aseara, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Egmont din Bruxelles.

Cristian Busoi s-a declarat onorat de primirea permiului precizand ca va ramane in continuare un sustinator al tuturor initiativelor de tipul „apel de urgenta 112” care vizeaza direct viata oamenilor.

Menirea unui om politic este sa serveasca oamenii, cetatenii care l-au ales. Menirea unor initiative de genul „Apel de urgenta 112” este sa serveasca oamenii care au mare nevoie de ajutor. De aceea in calitatea mea de politician trebuia sa fac tot ce depinde de mine pentru ca serviciul 112 sa fie imbunatatit si sa fie mai accesibil oamenilor.” a declarat Busoi.

Amendamentele aduse de Cristian Busoi in Parlamentul European au vizat :

• Obligatia statelor membre de a-si spori eforturile pentru informarea si educarea cetatenilor europeni in legatura cu modul de utilizare a apelului de urgenta 112;

• Posibilitatea folosirii apelului de urgenta 112 pe tot teritoriul UE;

• Nevoia imbunatatirii accesibilitatii persoanelor cu handicap la acest serviciu;

• Blocarea accesului la serviciu 112 de catre un apelant care nu are nevoie reala de acest serviciu;


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.