Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri, in replica la afirmatiile lui Gabriel Oprea ca a discutat cu ea nominalizarea in Comisia SRI, ca propunerea acestuia a fost facuta de grupul parlamentar PDL.
"Din partea grupului PD-L a venit aceasta propunere (...) Propunerea a fost a grupului parlamentar al PDL", a fost singurul comentariu al Robertei Anastase cu privire la nominalizarea lui Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI. Ea a refuzat sa comenteze cand s-a luat decizia si daca partenerii din coalitie au fost informati, potrivit NewsIn.

Deputatul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Camerei Deputatilor, manifestandu-si dorinta de a face parte din Comisia de control a SRI, deoarece, potrivit Regulementului, un independent poate face parte dintr-o comisie daca este propus de un grup.

Deputatul Gabriel Oprea, demisionar din PSD, a fost propus sa faca parte din Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI din partea PDL, dupa cum a anuntat presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, in sedinta plenului comun de miercuri. Ulterior, din cauza nemultumirilor PSD, care nici nu a fost anuntat de aceasta intentie, PDL si-a retras aceasta nominalizare. Viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Aura Vasile, a explicat ca numirea din partea PD-L a lui Gabriel Oprea ca membru al Comisiei parlamentare comune de control al SRI incalca Regulamentul, deoarece acesta nu si-a anuntat afilierea la PD-L.

Presedintele Camerei Roberta Anastase a precizat in plenul Parlamentului, la finalul pauzei de consultari cerute de PSD din cauza nominalizarii lui Gabriel Oprea in comisia SRI de catre PDL , o corectie in privinta componentei Comisiei, aratand ca Gabriel Oprea a fost inlocuit de PDL cu Ioan Balan. Anuntul a fost primit in aplauzele social-democratilor.

Oprea: Nu m-am inscris in PDL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.