Premierul Emil Boc a declarat miercuri, in plenul Parlamentului, ca actualul Cabinet are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru ca este vorba despre o remaniere guvernamentala prin care se schimba si structura Guvernului, subliniind ca nu este vorba de investirea unui nou Cabinet.

Primul ministru a explicat miercuri ca, potrivit Constitutiei, daca prin propunerea de remaniere a Guvernului se schimba si structura acestuia, atunci remanierea poate fi facuta de presedintele Romaniei, pe baza propunerii premierului, numai dupa votul acordat de Parlament, transmite NewsIn.

"Suntem in prezenta unei remanieri guvernamentale, iar in conditiile in care prin aceasta remaniere guvernamentala se schimba si structura Guvernului, este nevoie de aprobarea Parlamentului. Nu este vorba de investirea unui nou cabinet, este vorba de o remaniere guvernamentala cu acordul Parlamentului in conditiile in care se comaseaza doua functii din interiorul Guvernului, deci nu avem de-a face cu un nou vot de investitura pentru Cabinet ci, daca n-ar fi fost vorba de modificarea structurii Guvernului, remanierea se facea fara votul Parlamentului, de catre Presedintele Romaniei la propunerea premierului. Potrivit Constitutiei, in cazul in care prin propunerea de remaniere se schimba structura Guvernului, aceasta remaniere poate fi facuta de presedintele Romaniei pe baza propunerii premierului, numai dupa votul acordat de catre Parlament", a spus Boc.

Deputatul PNL Bogdan Olteanu, purtator de cuvant al partidului, a declarat miercuri, in sedinta dedicata validarii lui Dan Nica la MAI, ca liberalii nu vor vota noua formula, subliniind ca este vorba despre o reinvestire a Guvernului.

"PNL nu va da votul de investitura Guvernului Boc doi si-un sfert", a anuntat Olteanu. El a adaugat ca liberalii nu "reusesc" sa fie convinsi ca sunt chemati sa voteze "Guvernul Boc II" doar din cauza lipsei de bani de la MAI. "Ne aduceti in fata Guvernul Boc si-un sfert", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.