Tensiunile dintre PSD si PD-L si nerealizarile guvernamentale de pana acum l-au determinat pe liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, sa declare ca s-ar putea forma o noua majoritate politica daca Tariceanu va pierde sefia PNL la Congresul ce se va organiza la sfarsitul lui martie.
In acest context, vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ieri pentru “Gardianul” ca miza Congresului PNL excede partidul condus acum de Tariceanu si ca in aceasta perioada se duce inca o lupta pentru repozitionare politica intre partidele politice parlamentare.

“De pe zona partenerilor sociali nu vedem stabilitate politica. In opinia noastra, va rog sa marcati congresul extraordinar al PNL ca un posibil moment pentru declansarea unei crize politice. Asta in conditiile in care actualul lider (Calin Popescu-Tariceanu, n.r.) va fi inlocuit”, a sustinut Dumitru Costin la o dezbatere organizata de Realitatea TV. “Nu excludem posibilitatea sa avem cat de curand o alta alianta de guvernare.

E o predictie pe care o fac: o alta alianta de guvernare care va rezolva problemele legate de alegerile prezidentiale. Va fi greu unui interlocutor politic sa se concentreze pe alegeri prezidentiale cand va avea propriile probleme in propria ograda”, a mai sustinut Costin.

El a aratat, pe de alta parte, ca proiectul de buget inaintat Parlamentului are o mare problema, respectiv aceea ca, incepand din ultimul trimestru al acestui an, are nevoie de o rectificare de un miliard de euro pentru a putea sa-si onoreze responsabilitatile prevazute in cadrul legislativ actual.

Delegatia Permanenta a PNL a decis, saptamana trecuta, cu larga majoritate de voturi, convocarea unui congres extraordinar al partidului, in perioada 20-21 martie. Pana in acest moment, pentru sefia PNL si-au anuntat intentia de a candida actualul presedinte Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintele Crin Antonescu. Ludovic Orban a anuntat ca se mai gandeste daca va intra in cursa pentru presedintia partidului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.