O revista a grupului Intact, proprietate a familiei Voiculescu, a lansat un atac antisemit impotriva lui Vladimir Tismaneanu si Horia Roman Patapievici.

In numarul de joi, 5 februa­rie, al revistei "Cultura", sub semnatura lui Dan Ungureanu, a aparut articolul "Invatatura parintilor Sfintei Biserici Pravoslavnice a Rasaritului despre diverse", care contine atacul antisemit.

Autorul insira mai multi intelectuali americani de origine evreiasca, apropiati curentului ideologic neoconservator, pe care ii denumeste "clubul galitie­nilor".

Galitian este denumirea codificata pentru evreu, pentru ca Galitia a fost o regiune euro­peana dens populata de evrei inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Autorul il denumeste pe Alan Greenspan, fostul prese­dinte al Federal Reserve cu apelativul "Grunspan", dupa numele evreiesc al familiei, purtat inainte de anglicizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.