Ministrul Economiei a pus la conducerea unor importante societati nationale oameni cu "bube in cap" . Ilegalitatile si abuzurile savarsite de acestia serasfrang asupra lui Adriean Videanu, cel care ii gireaza.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a schimbat sefii unor societati comerciale care functioneaza sub autoritatea ministerului. Este vorba de Marcel Adrian Piteiu, numit la conducerea Romgaz Medias, de Pompiliu Budulan, instalat in fruntea Nuclearelectrica SA, de Ioan Folescu, numit la conducerea Electrica SA, de Vasile Miu, la conduce­rea Oil Terminal SA Constanta, de Ionel Mantog, instalat la sefia Complexului Energetic Turceni SA.

Numai ca toti cei numiti de ministrul Videanu in fruntea acestor companii strategice si extrem de profitabile ale statului au diverse "bube in cap", cum se spune in popor. In plus, Videanu a semnat si numirea in functia de sef al Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) a lui Marcel Hoara, un personaj extrem de controversat, cercetat pentru diverse matrapazlacuri facute la ANDZM in perioada cand a mai ocupat aceasta functie, in guvernarea Tariceanu.

Marcel Adrian Piteiu, actualul director general al Romgaz SA Medias, a fost seful Directiei de Exploatare a Romgaz SA. Ulterior, cand fosta Alianta Dreptate si Adevar a preluat puterea, Marcel Piteiu a fost numit director adjunct al Romgaz SA, in 2005. La 15 ianuarie 2008, Piteiu pleaca de la conducerea Romgaz pentru a prelua locul de deputat PD de Sibiu, devenit vacant in urma demisiei prietenului sau si al lui Vasile Blaga, Florin Muntean, care a preferat sa se intoarca la Medias, la afacerile cu gaze naturale.

Piteiu este asociat in afaceri cu Mircea Muresan, in firma Matep SRL, ale carui firme au castigat licitatii in valoare de aproape 26 de milioane de euro la Romgaz SA, in perioada 2001-2007. Interesant este ca din 2005, de cand Piteiu a fost numit director adjunct la Romgaz, valoarea contractelor obtinute de firmele prietenului si partenerului sau Mircea Muresan s-a triplat comparativ cu perioada 2001-2004.

Marcel Piteiu este un om foarte bogat: are terenuri de 53.010 de metri patrati in Medias, Sovata, Bazna si Bucuresti, sase imobile cu o suprafata totala de 1.083,47 metri patrati, in Medias, Sovata si Bucuresti, trei autoturisme de lux, conturi si depozite bancare ce insumeaza 339.462 de lei si 232.963 euro, si plasamente in valoare totala de 439.024 de lei. In afara de firma de constructii metalice Matep SRL, in care detine jumatate din actiuni, Piteiu mai este asociat in firma de software Multi-Soft SRL si este actionar majo-ritar in firma de constructii Meditera SRL din Cluj. Sotia sa, Iuliana Piteiu, detine firma de imbracaminte de lux Lolita Fashion SRL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.