Comitetul Executiv al PNL a respins propunerea lui Valeriu Stoica de a fi convocat un Congres extraordinar care sa dezbata fuziunea cu PD si trecerea la doctrina populara.

Membrii conducerii PNL au respins la unison propunerea lui Valeriu Stoica de a fi convocat un Congres extraordinar care sa dezbata fuziunea cu PD si trecerea la doctrina populara. Marti seara, membrii Comitetului Executiv al PNL au combatut ideea fostului presedinte liberal, Valeriu Stoica, de a fi convocat un Congres extraordinar al partidului in care sa fie corectate "erorile" de la Congresul din februarie. Mai precis, sa se deschida negocierile de fuziune cu PD si dezbaterea privind trecerea partidului la doctrina populara.

Toti membrii conducerii centrale a partidului au fost impotriva propunerii, spun surse liberale, pe motiv ca "ar fi penibil" ca, la distanta de trei luni, sa se organizeze un nou Congres pe aceeasi tema. Secretarul executiv al PNL, Dan Motreanu, a declarat ca nu este necesara convocarea unui nou Congres, atat timp cat in februarie motiunea prin care se propunea fuziunea cu PD si schimbarea doctrinei - (motiunea lui Stoica - n.r.) - nu a primit decat trei voturi. "Majoritatea covarsitoare a votat atunci pentru ramanerea la liberalism si amanarea discutiilor despre fuziune dupa Congresul PD", a explicat Motreanu.

FUZIUNEA, AMANATA

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca s-a decis, cu unanimitate de voturi, ca liberalii sa astepte ca PD sa-si aleaga noua conducere la Congresul de peste trei saptamani si apoi sa inceapa discutiile cu privire la fuziune. "Congresul din februarie a adoptat o rezolutie prin care PNL si-a aratat disponibilitatea pentru fuziune. PNL considera ca viitoarea conducere a PD trebuie sa-si clarifice pozitia in acest sens", a precizat Nicolaescu.

ANTICIPATE

Comitetul Executiv a hotarat si ca "tema alegerilor anticipate nu este o prioritate nici pe agenda populatiei, nici pe agenda PNL", dupa cum a mai anuntat Nicolaescu. El a precizat ca alegerile anticipate nu sunt o solutie pentru Romania in aceasta perioada, cand Guvernul trebuie sa indeplineasca atat programul de guvernare, cat si programul de actiuni privind integrarea europeana. El a subliniat ca premierul Tariceanu va fi sprijint neconditionat de Comitetul Executiv al PNL, care, "cel putin pana la raportul de monitorizare din aceasta toamna, considera subiectul alegerilor anticipate incheiat".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.