Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, nu se lasa pana nu ajunge cat mai aproape de varful PSD.

Influentele sale in randul social-democratilor, dar si "relatia” cu actuala conducere a formatiunii l-au impins pe primarul sectorului 5 in primul esalon al social-democratilor.

Se pare ca doar sefia Bucurestiului nu-l mai satisface pe Vanghelie, ultima sa dorinta fiind obtinerea, la apropiatul congres al formatiunii, a functiei de secretar general.

Pentru aceasta functie si-a mai exprimat intentia de a candida si fostul ministru al internelor Liviu Dragnea, care a afirmat, ieri, ca se gandeste serios in acest sens. Nici deputatul Valeriu Zgonea nu este exclus pentru acest post, insa sansele sale sunt destul de reduse.

In ceea ce priveste functia de presedinte al PSD, Miron Mitrea ataca din ce in ce mai aprig scaunul lui Geoana, sustinand ca postul pentru care va mai candida vreodata in formatiune nu va fi decat acela de lider.

Viitorul Congres Extraodinar al PSD, prognozat undeva prin primavara acestui an, va trebui sa intregeasca conducerea partidului, sa stabileasca cine va ocupa cele doua functii de vicepresedinte libere, dar si postul de secretar de stat, ramas vacant in urma demisiei lui Titus Corlatean la finele anului trecut. Acest post, in stransa legatura cu coordonarea filialelor nationale ale PSD, este dorit de mai multe nume marcante din randul social-democratilor, printre care si liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. Surse din PSD ne-au declarat ca acesta intentie de preluare a postului de secretar general a fost inaintata de mai multa vreme de Vanghelie, iar sansele primarului sectorului sunt destul de mari tinandu-se cont de influenta sa in partid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.