Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, la finalul sedintei comune a Birourilor Permanente, ca PDL si PSD au decis ca Dan Nica nu mai are nevoie de audiere pentru aprobarea numirii sale ca ministru al MAI si vicepremier.

Potrivit deputatului liberal, reprezentantii PSD si PDL din Birourile permanente comune ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca social-democratul Dan Nica sa primeasca votul plenului reunit al celor doua Camere intr-o sedinta programata miercuri, la ora 9, informeaza NewsIn.

"In ciuda tuturor prevederilor constitutionale si regulamentare, puterea a decis ca totusi Dan Nica nu trebuie sa fie audiat, ci pur si simplu se va da un vot in sedinta celor doua Camere reunite care va fi miercuri dimineata la ora 9, cu toate ca, si in Constitutie si in regulament lucrurile sunt clare: cand se face restructurarea Guvernului, cand se numeste cineva intr-o functie noua aprobata de Parlament, se face dupa toata procedura parlamentara. Ei considera ca unirea celor doua functii este suficienta pentru a nu se mai face nici un fel de audiere", a acuzat Nicolaescu.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei,Valeriu Zgonea, a spus ca in sedinta Birourilor comune s-a stabilit ca prin preluarea de catre vicepremierul Dan Nica a sefiei Ministerului de Interne nu se face practic nicio modificare in structura Executivului si ca nu mai este nevoie ca el sa fie audiat in comisiile din Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.