PSD si PDL nu au semnat protocoale de colaborare in sapte judete, a declarat luni purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

In judetele respective cele doua partide nu au ajuns la un acord referitor la impartirea functiilor din institutiile deconcentrate. Potrivit unor surse din PSD judetele sunt: Arad, Brasov, Galati, Dambovita, Gorj, Teleorman si Bucuresti.

"Nu se poate da peste cap intreaga administratie locala redeschizand subiectul majoritatilor in consiliile judetene", a mai spus Duvaz.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a afirmat marti ca subiectul majoritatilor din consiliile locale si judetene va fi abordat in cadrul coalitiei dupa adoptarea bugetului de stat, democrat-liberalii dorind ca majoritatile de dupa locale sa fie refacute.

"Un Parteneriat pentru Romania trebuie sa functioneze atat la nivel local, cat si la nivel central", a declarat Gheorghe Flutur la finele sedintei Biroului Permanent National al PD-L, desfasurata luni. Democrat-liberalul a precizat ca subiectul nu a fost abordat in ultima sedinta a liderilor coalitie de guvernamant, insa anterior au avut loc discutii pe aceasta tema. "Am purtat astfel de discutii prin care sa punem in aplicare prevederile protocolului acolo unde se poate. Avem deja, in teritoriu, majoritati formate din PSD si PD-L. Sa nu uitam totusi ca majoritatile din administratia locala s-au constituit anul trecut, dupa alegerile locale, deci acum sase-sapte luni", a spus Flutur.

El a aratat ca democrat-liberalii vor aborda din nou subiectul dupa ce va fi adoptat de catre Parlament proiectul de buget de stat pentru anul 2009. "Prioritar este, in momentul de fata, bugetul", a spus Flutur precizand ca pedelistii vor in continuare ca prevederile protocolului dintre cele doua partide de guvernamant sa fie aplicate si in cadrul relatiilor dintre organizatiile judetene ale PD-L si PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.