Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca, in cadrul partidului, a fost infiintata o comisie care sa se ocupe de selectionarea si evaluarea candidatilor la PE, iar lista este deschisa si personalitatilor din afara partidului.

Tariceanu a explicat ca s-au demarat procedurile interne de selectie a candidatilor, prin numirea unei comisii de evaluare si selectie a candidatilor, care este condusa de Teodor Melescanu si Crin Antonescu, relateaza NewsIn.

Liderul PNL a atras atentia asupra riscului lipsei de interes pentru alegerile pentru PE. "Cred ca este obligatoriu sa ridicam gradul de interes si de participare la vot la alegerile pentru PE. Sunt convins ca noi vom putea sa avea o echipa foarte buna, asa cum probabil pe unii dintre ei ii stiti deja, care au facut o figura foarte buna in PE. Am convenit sa strangem un minim de 500.000 de semnaturi pentru a putea depune listele", a informat presedintele liberalilor.

"Parlamentarii care ne reprezinta astazi la PE si-au facut o carte de vizita - sigur, nu egala - si cred ca activitatea lor va fi o recomandare pentru a fi repusi pe lista, reselectionati, dar vor fi si candidati care nu sunt in momentul de fata la PE. E o competitie deschisa", a afirmat Tariceanu. "Si daca vor exista personalitati deosebite care sa consideram ca ne pot reprezenta la PE, din afara partidului, nu as spune ca usa este inchisa, asa cum a practicat de multa vreme in PNL", a adaugat el.

Intrebat despre o eventuala candidatura a lui Petre Roman, presedintele PNL a precizat doar ca toti cei interesati trebuie sa-si depuna candidaturile impreuna cu dosarul de candidatura, urmand a discuta ulterior cu membrii comisiei de selectie.

Alegerile pentru PE se vor desfasura, in Romania, pe 7 iunie, cand vor fi alesi 33 de europarlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.