Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat luni ca va propune Biroului Permanent reducerea bugetului Camerei cu 10 milioane de RON pentru a fi folositi in domeniul cercetarii.
Potrivit lui Anastase, proiectul de buget al Camerei Deputatilor va putea fi amendat odata cu discutarea intregului buget de stat pe 2009 in cadrul comisiilor parlamentare de specialitate. Democrat-liberala a precizat ca in acest sens vor fi reduse cheltuielile de personal, dar si alte categorii de cheltuieli, in functie de necesitati, anunta NewsIn.

Guvernul a decis joi suplimentarea bugetului alocat pentru cercetare si dezvoltare in anul 2009 cu 10 milioane de euro, suma provenind din bugetul alocat initial Cancelariei Primului - Ministru. Premierul Emil Boc a precizat ca o alta suplimentare a bugetului alocat pentru cercetare si dezvoltare se va face la urmatoarea rectificare bugetara.

Sindicalistii din cercetare au anuntat joi ca vor organiza, de saptamana viitoare, marsuri de protest si pichete pentru a primi mai multi bani de la buget, in conditiile in care proiectul de buget prevedea alocarea a 0,19% din PIB, fata de 0,54% in 2008.Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.