Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat luni ca nu il preocupa atacurile lui Miron Mitrea si posibilitatea ca el sa candideze la sefia PSD, in vreme ce Adrian Nastase crede ca Mitrea doreste o repozitionare in interiorul partidului si, ca un bun tactician, stie ca trebuie sa atace.
"E ultimul subiect care ma preocupa", a raspuns Mircea Geoana care a fost pus de jurnalisti sa comenteze posibilitatea ca Miron Mitrea sa candideze pentru sefia PSD, relateaza NewsIn.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca Miron Mitrea este un bun tactician si ca atacurile recente la adresa lui Mircea Geoana si a lui Viorel Hrebenciuc fac parte dintr-o strategie. "Domnul Mitrea este un foarte bun tactician si el stie ca pentru a ramane in joc trebuie sa ataci. La inceput, l-a atacat pe Mircea Geoana, acum ataca la nivelul lui Hrebenciuc. Sigur, nu cred ca face bine lucrul acesta in plan general pentru partid, dar, sigur, Miron Mitrea incearca sa se repozitioneze intr-un anumit fel si cea mai buna incercare de repozitionare in interiorul unui partid este o formula de atac. Repet, noi ar trebui insa , ca partid, sa decidem pe cine atacam, in perioada urmatoare. Or, lucrul asta pare mai putin clar", a spus Nastase.

Adrian Nastase a adaugat ca, in acest moment, problema principala este guvernarea . "In functie de felul in care va functiona sau nu va functiona guvernarea aceasta alaturi de PD-L, putem sa avem o linie sau alta de actiune, de strategie. Si in functie de strategiile viitoare, vom avea anumite echipe care sa conduca strategiile respective. Deci, lucrurile sunt destul de neclare, dupa parerea mea, la acest moment, pentru ca exista, totusi, o anumita confuzie, exista o anumita neclaritate din punctul de vedere al actiunii politice. Or, lucrurile acestea vor trebui clarificate, intr-un sens sau intr-altul, si aceste elemente, fara indoiala, vor conta mai mult decat dorinta personala a unuia sau altuia de a fi presedinte al partidului", a explicat Nastase, caruia i s-a solicitat sa spuna daca va fi o competitie puternica la sefia PSD.

La randul lui, presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a spus despre o posibila candidatura a lui Mitrea la sefia PSD ca "dansul isi propune multe, daca ne-am lua dupa ce-si propune dansul ar insemna sa schimbam ordinea de zi in fiecare zi. E un partid democratic, daca vrea sa candideze".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat duminca seara, la Realitatea Tv, ca, la guvernare, partidul nu-si mai permite "cacofonii" si "dueluri tampite" din cauza ambitiilor unor lideri, iar el insusi va fi mai putin tolerant si diplomat pe aceste "subiecte penibile".

Presedintele PSD a punctat ca, intre postura de partid de opozitie si cea de partid de guvernare este o diferenta. El a subliniat ca, pana acum, a tolerat anumite situatii - "cu rabdare, mai intorcand obrazul, te mai jingeste unul, isi mai pune o eticheta". Liderul PSD a atentionat insa ca, odata cu intrarea la guvernare, partidul a trecut intro alta etapa, in care conflictele interne trebuie stopate. "Astazi vreau sa va spun extrem de clar ca suntem in alta etapa, suntem la guvernare si avem o raspundere fata de tara. Suntem astazi un partid in care nu ne mai permitem prea mult sa avem acest tip de cacofonii si de dueluri absolut tampite la televizor pe teme minore, despre ambitia unui lider sau lideras", a spus Geoana, facand referire la afirmatiile televizate ale liderilor PSD Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea.
"Sunt preocupat azi nu de Mitrea - sa fie sanatos, nu de Hrebenciuc - sa isi vada de cariera lui, raspunsul pe care astazi il avem fata de criza este partial, nu este complet. Va fi nevoie de un pachet de redresare economica facut de romani pentru romani, pentru ca nu putem astepta solutii din afara", a precizat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.