Intre 9 si 13 februarie, Comisia Europeana ar putea da publicitatii raportul interimar pe Justitie. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca este greu de crezut ca raportul din vara va ridica monitorizarea.

Raportul interimar al Comisiei Europene va fi unul "tehnic”, fara evaluari politice, a spus ministrul. Predoiu este sceptic in privinta sanselor ridicarii monitorizarii CE pe Justitie.

El a estimat ca raportul final, din vara, ar putea doar recomanda ca "iminenta” ridicarea monitorizarii. Surse din CE, citate de NewsIn, spun ca raportul interimar va critica "tendintele negative” din Justitie din ultimele sase luni.

Adoptarea celor patru Coduri, civil, penal, de procedura penala si civila, este prioritara pentru un raport favorabil pe Justitie, spune ministrul. El a solicitat liderilor partidelor parlamentare, intr-o scrisoare, transformarea Codurilor in prioritate legislativa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.