Declaratia presedintelui Traian Basescu rostita saptamana trecuta la Budapesta, potrivit careia nu va exista niciodata autonomia Tinutului Secuiesc, a atras huiduielile multimii adunate duminica in fata Prefecturii Covasna la un miting de protest fata de posibila schimbare din functii a directorilor maghiari.

La miting s-au adunat in jur de 2.500 de maghiari din Covasna si Harghita, iar, in momentul in care liderii care au rostit discursuri au amintit de Traian Basescu si de afirmatia sa, cum ca nu va fi niciodata autonomia Tinutului Secuiesc, secuii au inceput sa-l huiduie pe seful statului si i-au solicitat sa-si ceara scuze si sa-si retraga declaratiile pe aceasta tema, informeaza NewsIn.

“Traian Basescu sa-si retraga declaratiile care au indignat Secuimea”, solicita participantii la "Marea Adunare de la Sf.Gheorghe" in petitia lor. Totodata, liderii care au rostit discursuri pe marginea acestui subiect au afirmat ca politicienii trec, declaratiile trec, insa Secuimea exista si va exista, ea ramane.

Lozincile privind autonomia si necesitatea respectarii raportului etnic in privinta sefilor descentralizatelor au fost insa intens aplaudate de manifestantii adunati in fata Prefecturii judetului Covasna.

Mitingul initiat de bisericile istorice maghiare la Sfantu-Gheorghe a adunat aproximativ 2.500 de maghiari veniti din judetele Covasna si Harghita ca sa protesteze fata de eventualele schimbari din functie ale directorilor maghiari de institutii deconcentrate si sa ceara respectarea proportiei etnice si in acest domeniu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.