Reprezentantii a 34 de organizatii non-guvernamentale i-au transmis ieri o scrisoare deschisa presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase , in care ii cer sa supuna votului Camerei legea lustratiei, pana la implinirea a 19 ani de la Proclamatia de la Timisoara.

Autorii scrisorii ameninta ca in caz contrar ii vor solicita Robertei Anastase demisia. In scrisoare se spune ca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara se refera la lustratia anticomunista.

"In cazul in care nu veti da curs solicitarii noastre, consideram ca se impune demisia dumneavoastra de onoare din fruntea Camerei Deputatilor, intrucat faceti parte din conducerea PDL, membru al Partidului Popular European (PPE)", se mai precizeaza in scrisoare.

Petentii scrisorii ii amintesc sefului Camerei Deputatilor ca PPE considera ca "este nevoie de asumarea ferma a despartirii de trecutul comunist asa cum scrie si in programul politic al PD-L".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.