Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, proiectul de buget pe anul 2009, actul normativ urmand sa fie inaintat in aceasta dimineata Parlamentului.

Premierul a declarat, dupa sedinta de Guvern de ieri seara, ca proiectul de buget pe 2009 contine modificarile convenite cu partenerii sociali.

Boc a mai anuntat ca s-a decis inghetarea, in 2009, a salariilor demnitarilor si ale celor asimilati acestora, la nivelul celor din 2008, masura ce vizeaza aproximativ 7.000 de persoane.

In privinta celorlati bugetari, premierul a precizat ca dupa data de 15 aprilie vor incepe consultarile cu sindicatele pentru posibile majorari salariale, in functie de previziunile economice.

Primul-ministru a explicat ca masura inghetarii salariilor demnitarilor a fost necesara pentru ca resursele financiare sa fie indreptate catre persoanele cu venituri mici.

Proiectul e buget pe 2009 este concentrat si axat pe trei directii: mentinerea si crearea de noi locuri de munca, absorbtia de fonduri comunitare si "echilibrul" intre componenta dezvoltarii economice si masurile sociale, de protejare a persoanelor cu venituri mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.