Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o convorbire telefonica cu omologul sau ucrainean, Victor Iuscenko, cei doi sefi de stat stabilind ca Romania si Ucraina vor respecta hotararea instantei de la Haga, seful statului urmand sa faca o vizita oficiala la Kiev in perioada 25 - 26 februarie

Convorbirea telefonica a avut loc la initiativa sefului statului ucrainean, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis joi NewsIn.

In urma discutiei, cei doi sefi de stat au concluzionat ca atat Romania, cat si Ucraina vor respecta hotararea Curtii Internationale de Justitie in cazul Delimitarea maritima in Marea Neagra.

De asemenea, Basescu si Iuscenko au apreciat ca ambele tari sunt avantajate de hotararea Curtii Internationale de Justitie, prin respectarea acesteia fiind create conditiile pentru o dezvoltare rapida si consistenta a relatiilor bilaterale romano-ucrainene. In context, presedintele Traian Basescu a precizat faptul ca va onora invitatia lansata anul trecut de a efectua o vizita oficiala la Kiev, in perioada 25 - 26 februarie, avand in vedere calendarul contactelor la nivel inalt dintre Romania si Ucraina, ce prevede intalniri anuale ale sefilor de stat.

Cei doi presedinti au decis ca unul dintre obiectivele apropiatei intalniri bilaterale sa fie semnarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind micul trafic la frontiera.
La finalul discutiei, presedintele Basescu l-a asigurat pe Victor Iuscenko de deplina sustinere a Romaniei in parcursul euroatlantic al Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.