La Camera Deputatilor, criza va fi infruntata anul acesta cu masini si mobilier noi, dar si cu plimbari dese in tara si in strainatate, in conditiile in care "alesii" au refuzat sa tina cont de indemnul la retinere si si-au pastrat marirea de buget.
Criza economica se opreste la usa Camerei Deputatilor, au decis ieri "alesii", cand si-au votat un buget care numai de austeritate nu este. E vorba de 301,79 milioane de lei (circa 70,3 milioane de euro), cu 22,1% mai mare decat au avut in 2008, cand "economia duduia".

Cresteri substantiale regasim la capitolele cheltuieli de personal (191,67 milioane de lei, cu 18,8% mai mult fata de anul trecut) si cheltuieli pentru bunuri si servicii (73,12 milioane de lei, cu 29,6% mai mult decat in 2008). Sume frumoase se pot observa si in ceea ce priveste sporurile si primele: 8,6 milioane de lei pentru sporul de vechime, 3,7 milioane de lei pentru sporul pentru conditii de munca, 12,1 milioane de lei pentru alte sporuri, 2,9 milioane de lei pentru ore suplimentare, 9,5 milioane de lei pentru fondul de premii si 2,8 milioane de lei pentru primele de vacanta.

Pentru deplasarile interne, deputatii si-au acordat 30,9 milioane de lei, iar pentru cele in strainatate – 4 milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.