Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat miercuri, la Cluj-Napoca, ca atitudinea presedintelui UDMR, Marko Bela, cu privire la statul unitar roman este de "neacceptat", transmite NewsIn.
Geoana a declarat, miercuri, in cadrul conferintei de presa, ca, auzind afirmatiile de marti ale liderilor UDMR pe tema statului unitar, s-a convins si mai mult de justetea neacceptarii UDMR la guvernare.

"Atunci a fost un calcul mai degraba politic, pentru ca era nefiresc ca intre doua partide practic egale, PSD si PD-L, sa mai apara si un tert jucator care, in mod evident, ar fi inclinat balanta si ar fi incurcat simetria aproape perfecta a acestei guvernari. Dar ascultandu-l pe domnul presedinte Marko Bela ieri, ca Romania nu este un stat unitar, vreau sa spun ca sunt astazi si mai convins de justetea deciziei de acum cateva luni.

Din punctul meu de vedere, este de neacceptat ca o astfel de atitudine sa fie tolerata intr-o tara si un oras care au dat dovada de deschidere, de toleranta si de o investitie temeinica in armonia interetnica de-a lungul timpului", a afirmat Geoana, amintind si de colaborarea dintre PD-L si UDMR, care fac "casa buna in judetul Cluj."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.