Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, miercuri, cu referire la cazul Adrian Nastase, ca semnalele pe care le da Parlamentul vor atarna greu la raportul de tara al Comisiei Europene, dar a precizat ca nu vrea sa implice ministerul.

"Politica noastra este sa nu se implicam in cazuri particulare, dar subliniez faptul ca semnalele pe care le da Parlamentul vor atarna greu la raportul de tara", a declarat miercuri ministrul Justitiei, fiind intrebat ce va face legat de cazul lui Adrian Nastase. Catalin Predoiu a subliniat ca nu vrea sa implice ministerul.
De asemenea, ministrul a precizat ca nu a primit niciun raspuns din partea partidelor parlamentare la scrisoarea adresata in urma cu doua saptamani, in care le cerea sefilor de partide parlamentare sa reflecte la "o posibila agenda comuna, un angajament pentru rezolvarea problemelor din sistemul judiciar", facand referire inclusiv la raportul CE pentru Romania, relateaza NewsIn.

Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat, tot miercuri, ca va retrimite Camerei Deputatilor dosarele lui Adrian Nastase ori de cate ori va fi nevoie si ca procurorii asteapta doar avizul plenului in acest caz.
"Este important sa primim un aviz, fie pozitiv, fie negativ din partea plenului. Am rugamintea catre Parlament sa se pronunte cat mai repede. Asteptam doar avizul Camerei Deputatilor", a spus Kovesi.

Propunerea PDL de a inainta plenului un raport favorabil inceperii urmaririi penale a lui Nastase a fost respinsa de Comisia juridica, presedintele Comisiei Daniel Buda conchide ca s-a adoptat un raport negativ, dar refuza sa supuna la vot propunerile PSD de retrimitere a solicitarilor la BP.

Scandal de proportii in comisia juridica intre PSD si PD-L. Pesedistii il apara cu toate fortele pe Nastase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.