Premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de desemnare a vicepremierului Dan Nica in functia de ministru interimar al Administratiei si Internelor si a sesizat Parlamentul pentru modificarea structurii Guvernului, astfel incat Nica sa fie si ministru si vicepremier.

Primul-ministru Emil Boc a inaintat astazi presedintelui Romaniei propunerea de desemnare a vicepremierului Dan Nica in functia de ministru interimar al Administratiei si Internelor, informeaza Guvernul.

De asemenea, primul-ministru a sesizat conducerile celor doua Camere ale Parlamentului in vederea modificarii structurii Guvernului, astfel incat domnul Dan Nica sa cumuleze atat functia de vicepremier, cat si pe cea de ministru al Administratiei si Internelor.

In drept, solicitarea premierului este fundamentata pe articolele 106, 107 si 85 alin. 3, din Constitutia Romaniei.

Potrivit art. 85 alin.3 din Constitutia Romaniei, „Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alin. (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru. ”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.