Sectia pentru procurori a CSM a avizat ieri favorabil, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Daniel Morar.

Conform procedurii, seful statului trebuie sa il numeasca prin decret pe Daniel Morar. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, ca Daniel Morar a ferit DNA de presiuni si ca il propune pe acesta pentru un nou mandat datorita determinararii sale in lupta anticoruptie.

La randul sau, Morar a prezentat rezultatele DNA in ultimii trei ani si obiectivele din planul sau de management pentru urmatorul mandat.

Morar a declarat ca doreste continuarea investigatiilor in cauzele cu prejudicii mari, combaterea coruptiei clasice din justitie, politie si administratie publica. El propune modificari in structura organizatorica a DNA, cu referire la Biroul de studii si documentare, Morar urmand sa analizeze si mentinerea serviciilor de investigatii.
Morar a spus ca mediatizarea activitatii DNA nu este imputabila de cele mai multe ori procurorilor DNA. "Trebuie sa vedem cum va fi rezolvata aceasta problema pe viitor", a afirmat seful DNA.

"Politica de comunicare este aproape inexistenta in sistemul judiciar, sistemul sufera de autism, de o forma de autotism, nu aude si nu explica", a spus Morar, precizand ca procurorii ar trebui sa iasa in mass-media sa explice, dar nu pe cauze concrete si sa nu se antepronunte", a mai afirmat Morar.

Ministrul Justitiei a anuntat vineri, pe 30 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa ca singura propunere pentru sefia DNA ramane Daniel Morar, actualul procuror sef al acestei institutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.